back to top

U Pehratovićima svečano otkrivena spomen ploča poginulim borcima i civilnim žrtvama rata

u pehratovićima svečano otkrivena spomen ploča poginulim borcima i civilnim žrtvama rata

U zaseoku Pehratovići, na području mjesne zajednice Tupković, u subotu je upriličen prigodan program i svečano otkrivanje spomen ploče poginulim borcima i civilnim žrtvama rata sa ovog područja grada Živinice.

Ovom manifestacijom u Tupkoviću je obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

u pehratovićima svečano otkrivena spomen ploča poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u pehratovićima svečano otkrivena spomen ploča poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u pehratovićima svečano otkrivena spomen ploča poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u pehratovićima svečano otkrivena spomen ploča poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u pehratovićima svečano otkrivena spomen ploča poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u pehratovićima svečano otkrivena spomen ploča poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u pehratovićima svečano otkrivena spomen ploča poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u pehratovićima svečano otkrivena spomen ploča poginulim borcima i civilnim žrtvama rata

Pored brojnih mještana, porodica šehida i poginulih boraca bili su prisutni: gradonačelnik Began Muhić, zastupnik u skupštini Tuzlanskog kantona Emir Salihović, predsjednik Saveza demobilisanih boraca Tuzlanskog kantona Ibrahim Mušić, mjesni imam hafiz Bajro ef. Delić, predstavnici Savjeta mjesne zajednice i predstavnici gradske uprave Živinice Alija Nurkić, Jasmin Omerbegović i Salih Durić.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine i učenja fatihe šehidima i poginulim borcima Mjesne zajednice Tupković, grada Živinice i države Bosne i Hercegovine skupu  se obratio Hajrudin Čuganović, predsjednik građevinskog odbora za izgradnju spomen obilježja.

Prisutnima se obratio i Ševket Jusić, otac dvoje nastradale djece, a imali su samo 12 godina.

Prigodan govor održao je i gradonačelnik Živinica Began Muhić.

Nakon gradonačelnika Muhića uslijedila je ceremonija otkrivanja spomen obilježja od strane prvog čovjeka Živinica, simboličnim skidanjem zastave Bosne i Hercegovine sa spomen ploče.

Na samom kraju manifestacije u Pehratovićima, u Mjesnoj zajednici Tupković, svima koji su pomogli izgradnju spomen obilježja, dodijeljene su zahvalnice.

Jasminko Razić

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju