back to top

Ekovizionari na uličnoj kampanji o kvalitetu zraka

ekovizionari na uličnoj kampanji o kvalitetu zraka

-Ekovizionari na uličnoj kampanji razgovarali sa građanima Živinica o kvalitetu zraka koji udišu

U okviru projekta Mladi za čisti zrak koji se provodi pod pokroviteljstvom Centra za ekologiju i energiju Tuzla i UNICEF-a, aktivno su uključeni i učenici JU Gimnazije Živinice.Za godinu dana stekli su kompetencije i ravnopravno sudjeluju u prenošenju svojih iskustava o zraku koji udišemo.

Edukacije među vršnjacima i mlađim u okviru dvomjesečne kampanje upoznali su preko 500 učenika koji su stekli osnovna znanja o kvaliteti zraka u našem gradu Živinice. Danas su bili izuzetno reprezentativni i u kontaktu sa našim građanima razmijenili mišljenja o problematici zraka koja je prisutna u našem gradu od novembra do marta. Ukazali su na uzroke i posljedice nekvalitetnog zraka kojeg svakodnevno udišu naši građani, posebno u urbanom dijelu grada.Međutim, tome nisu pošteđeni ni građani u ruralnim krajeva, posebno uz putne komunikacije.

“Tokom ulične kampanje učenici su djelili afiša i anketne listiće koje su sami pripremili i proslijedili našim građanima.Odaziv građana je bio dobar. Naši učenici su iskoristili priliku i svim damama koje su učestvovale u uličnoj kampanji na Gradskom bulevaru “Nesib Malkić” čestitali osmi mart, Međunarodni dan žena”, rekao nam je profesor dr.sc.Sead Noćajević.

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju