back to top

Održana Dječija likovna kolonija i dvije radionice u organizaciji JU BKC Živinice

održana dječija likovna kolonija i dvije radionice u organizaciji ju bkc živinice

održana dječija likovna kolonija i dvije radionice u organizaciji ju bkc živinice održana dječija likovna kolonija i dvije radionice u organizaciji ju bkc živinice održana dječija likovna kolonija i dvije radionice u organizaciji ju bkc živinice održana dječija likovna kolonija i dvije radionice u organizaciji ju bkc živinice održana dječija likovna kolonija i dvije radionice u organizaciji ju bkc živinice

Prva dječija likovna kolonija u organizaciji Javne ustanove Bosanski kulturni centar Živinice održana je subotu, a u okviru festivala umjetnosti za djecu.

Istog dana održana je i Muzička kao i Radionica dramske umjetnosti.

Pokrovitelji Dječije likovne kolonije i pomenutih radionica bili su Grad Živinice, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Federalno ministarstvo kulture i sporta i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

Niz likovnih radionica koje su u prethodnom periodu održane u Bosanskom kulturnom centru Živinice, uz sve veću zainteresiranost mladih učesnika, prerasle u Dječiju likovnu koloniju.

Uz slobodnu temu, mladi umjetnici su slikali bojama na štafelajima, a stručnu pomoć u radu su imali od profesorice Senke Hukić.

Jedna lijepa pozitivna atmosfera koja je vladala tokom kolonije, uz izložbu radova, dodjelu zahvalnica i ugodno druženje sa posjetiocima, vrijedna je pažnje i podrške budućim, nadamo se, velikim umjetnicima.

Radovi će biti izloženi u BKC-u Živinice, a posjetioci će ih moći pogledati prije početka igranja narednih predstava koje su na repertoaru tokom Festivala.

Istog dana u BKC-u je održana i muzička radionica u okviru Petog festivala umjetnosti za djecu koju je vodio profesor Sead Siočić.

Tema ove radionice bilo je horsko pjevanje i sviranje na instrumentu harmonika.

Kao što smo kazali na početku, jedna od radionica bila je i Radionica dramske umjetnosti koju je vodila akademska glumica Lejla Redžić.

Učesnici radionice su pokazali veliku zainteresiranost za glumu i predstavljanje svojih talenta na sceni.

Jasminko Razić

 

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju