back to top

Izvještaj dežurnih službi za 21.12.2022. godine

izvještaj dežurnih službi za 21.12.2022. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu koja se dogodila u naselju Petrovići, Živinice Gornje. Vozač motornog vozila izgubio je kontrolu nad istim te udario u ogradu privatnog vlasništva. Povrijeđenih u ovoj saobraćajnoj nezgodi nije bilo.

Zabilježeno je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 122 zdravstvene usluge građanima, dok terenskih posjeta nisu imali.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE” ŽIVINICE

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona putem svoje web stranice na kojoj su dostupni podaci o kvaliteti zraka na području gradova Tuzlanskog kantona saopštilo je da je zrak na području grada Živinice jutros u 8:00 sati bio nezdrav za osjetljive grupe građana.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok se poledica može očekivati na lokalitetima u planinskim predjelima, a u nižim predjelima na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u naselju Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju