back to top

O.Š. Đurđevik dobila savremeni 3D printer

o.š. đurđevik dobila savremeni 3d printer

Osnovna škola „Đurđevik ˝ jedna je od škola u kojoj se konstantno radi na unaprjeđenju kvalitete nastavnog procesa uvođenjem novih tehnologija.

Odnedavno su zahvaljujući uspjesima učenika robotičke sekcije dobili 3D printer.

Radi se o vrijednom uređaju pomoću koje ga će učenici imati mogućnost usvajanja novih znanja i vještina iz područja programiranja, ali i korištenja ovakvih hardware-a.

Velike zasluge da ovaj 3D prnter stigne do učenika u O.Š. Đurđevik zaslužan je bivši učenik ove škole Ćamil Nukić, dipl.inižnjer elektrotehnike, danas u penziji , ali rado prati rad učenika ove sekcije, te je posredstvom veza svojih prijatelja prikupio novac i kupio  printer.

3D printer sasvim sigurno poboljšat će nastavni proces kako učenicima tako i nastavnicima, kazao je direktor škole Ibrahim Džihanović i uputio riječi zahvale svima onima koji su doprinijeli da printer stigne u njihovu školu.

3D printer za punjenje  koristi plastika koja je u kolutu i koja najviše sliči onoj plastici za kosilice. Vuče tu plastiku na glavu za printanje, tamo je topi i onda po podlozi printa određeni oblik .

Za početak s 3D printerom radit će mladi tehničari u sklopu svojih izvannastavnih aktivnosti , koji će se prvo upoznati s pojmom 3D printera, a kasnije će raditi u specijaliziranog programu za njega kako bi dizajnirali buduće nacrte.

Dijana Svrakić

 

 

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju