back to top

KBS Šotokan:Nove medalje iz “Mejdana”

kbs šotokan:nove medalje iz “mejdana”

U subotu, 25.februara, u Sportsko Privrednom Kulturnom Centru /SKPC/ “Mejdan” u Tuzli, u organizaciji Kluba Borilačkih Sportova „Tuzla “, održano je 25.Međunarodno takmičenje u karateu.Karatisti su se borili u uzrasnim kategorijama: djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 439 takmičara iz 49 klubova iz Bosne i Hercegovine,Hrvatske,Srbije,Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Za Karate klub “Šotokan” nastupila su 4 takmičara u pojedinačnim kategorijama .
-Ćasurović Džemal, osvojio je zlatnu medalju u katama za seniore i bronzanu medalju u kategoriji juniori.
-Mušić Admir,osvojio je zlatnu medalju u kategoriji KATE dječaci 10 godina
-Jašrević Senad,osvojio je srebrenu medalju u kategoriji KATE dječaci 11 godina
– Jašarević Elnur,imao je zapažen nastup ali u jakoj konkurenciji ostao je bez medalje.

KBS “ŠOTOKAN” Živinice nastavlja sa pripremama takmičara za predstojeća takmičenja i nadamo se da će mo nastaviti sa dobrim rezultatima. TK OPEN je najstarije karate takmičenje u BiH i važi za jedno od najjačih takmičenja na Balkanu, kako po takmičarskom kadru, tako i po kvalitetnoj organizaciji takmičenja.

Na ovom takmičenju učešće su uzeli najbolji karatisti Balkana, a svi ljubitelji ove plemenite borilačke vještine mogli su uživati u zaista fantastičnim borbama.Zaista je bila čast biti dio ove veličanstvene manifestacije.

Već 12.03.2023.godine naši takmičari će imati nastup u Doboj-Istoku,na 1.kolu lige VKF klubova Tuzlanske regije.Potrudit ce mo se da i na ovom takmičenju pokažemo da su Živinički karatisti respektabilni borci bilo gdje da nastupaju.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT, koji je uz nas već nekoliko godina i bez čije pomoći ne bi mogli postizati ovakve rezultate.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:Bojić Ahmo crni pojas 4.dan, Ćasurović Džemal crni pojas 1.dan i Mušić Advija crni pojas 2.dan./Tim za medije/

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju