back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 14.03.2024. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 14.03.2024. godine

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 142 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP „VODOVOD I KANALIZACIJE“:

Vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno, informacija je iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je devet beba, šest dječaka i tri djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz Bihamka skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Zenica, zbog čega će se svakodnevno u vremenu od 07 do 18 sati saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju