back to top

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 05.06.2023. godine

izvještaj dežurnih službi grada živinice za 05.06.2023. godine

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Na regionalnom putu R-455A, u Partizanskoj ulici, putničko motorno vozilo udarilo je pješaka. Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli povrijeđenoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede.

Evidentirano je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 184 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Požar na dimnjaku porodične kuće pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice gasili su jučer u 12:27 sati u naselju Litve. Požar je na vrijeme ugašen bez dodatne materijalne štete na stambenom objektu.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK:

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, uz magistralni put.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putu: Šićki Brod-Lukavac.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju