Gradonačelnik Živinica donio odluke o realizaciji milionski vrijednih projekata

gradonačelnik živinica donio odluke o realizaciji milionski vrijednih projekata

Na osnovu zakona o principima lokalne samouprave Federacije Bosne i Hercegovine, odredbi Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, Statuta Grada Živinice i Plana nabavki Grada Živinice gradonačelnik Živinica Began Muhić donio je odluke o pokretanju postupka javnih nabavki.

Putem ovih javnih nabavki realizirat će se, u narednom periodu, na desetine važnih infrastrukturnih projekata na cijeloj teritoriji grada Živinice.

Kako je istakao gradonačelnik Živinica Began Muhić u izjavi za Televiziju Živinice, stalna je intencija Gradske uprave Živinice servisiranje svih potreba građana Živinice kroz različite projekte, među kojima su i neki koji su pokrenuti ovih dana i čija je vrijednost milionska.

Pomenuti projekti  i njihova realizacija, kako ističe Zijad Zenunović stručni saradnik za programe razvoja infrastrukture grada Živinice, u operativnom smislu, odvijat će se u dvije faze.

Jedna od odluka o pokretanju postupka javne nabavke je asfaltiranje puteva u mjesnim zajednicama iz Budžeta grada Živinice za 2023. Godinu.

Radi se o 72 projekta procijenjene vrijednosti od 1.131.950 KM.

Druga odluka o pokretanju postupka javne nabavke odnosi se na nastavak asfaltiranja puta Ćenda – Pravoslavno groblje Brnjica  i vrijednost ovog projekta je 50.000 KM.

Treća odluka treba da omogući realizaciju projekta asfaltiranja puta prema lovačkoj kući u Dubravama Donjim čija je vrijednost 10.000 KM, a četvrta odluka omogućava aktivnost nabavke i ugradnje posipnog materijala za makadamske puteve u vrijednosti od 3.000 KM.

Inače, prošlo je nešto više od 100 dana mandata doktora Begana Muhića na dužnosti gradonačelnika Živinica i u tom periodu uradilo se mnoštvo kapitalnih projekata, a udareni su i temelji za još prosperitetniji period razvoja naše lokalne zajednice.

 

Jasminko Razić

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju