back to top

Živinice Streetball 3×3 2023

živinice streetball 3×3 2023

Sinoć je na spektakularan način završen Streetball 3×3 2023.godina, finalnom utakmicom između domaće Aluplastike i Vlasenice 3×3.Meč je završen pobjedom Vlasenice 3×3 rezultatom 21:19.

“U izuzetno jakoj konkurenciji ekipa koja predstavlja Vlasenicu, u sastavu Aleksandar Lazić, Srđan Tešić, Miloš Milošević i Jovan Gutalj, je osvojila turnir u Živinicama. U dramatičnom finalu, protiv ekipe Aluplastik, koja je inače i reprezentacija BiH, naši momci su sinoć bili za nijansu bolji. Sve pohvale domaćinima za izuzetnu organizaciju i zahvalnost publici koja je naše momke bodrila sve do finala”, rečeno je iz tabora gostujuće ekipe, koja je za svoj uspjeh nagrađena sa 3 hiljade KM.

Uprkos porazu domaćini su zadovoljni postignutim uspjehom:

“Mnogo smo uložili napora na organizaciji turnira i drago nam je da smo dobili pohvale od svih učesnika, kao i gostiju posmatrača.Što se tiče turnira sve je prošlo kako smo zamislili, imali smo 16 ekipa , turnir se igrao u sklopu lige BiH.Nastojat ćemo i dalje činiti napore na organizaciji ovakvih takmičenja koja sve više privlače pažnju sportske javnosti”, izjavio je ekstra košarkaš iz domaćeg tabora Ado Korkutović./Š.G./

Na slici:Pobjednička ekipa Vlasenice

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju