Zlatna dob na Međunarodnom sajmu u Tešnju

zlatna dob na međunarodnom sajmu u tešnjuMeđunarodni sajam privrede u Tešnju privukao je veliku pažnju javnosti kod nas i u svijetu.Sajam je okupio više od 500 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i šire. Održava se na prostoru koji obuhvata 20.000 kvadrata, a centralna tema Sajma su Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost.

Sajam je otvoren od 27. do 30.09.2023. godine na lokalitetu Kamelia d.o.o. – Matuzići općina Doboj Jug. Ove godine, zemlja partner Sajma je Mađarska, a grad partner Živinice.Upravo to je privuklo i veliki broj Živiničana koji su posjetili Međunarodni sajam “Tešanj 2023”.

Među posjetiocima bile su i članice Sekcije Zlatna dob, koja djeluje pri GO Crveni križ/krst Živinice.Vođa puta bila je Enefa Šehović, koja je brinula o ovoj zanimljivoj družini:

“Bilo je lijepo, vidjeli smo mnogo izloženih eksponata i uvidjeli da su i naše Živinice imale šta pokazati.Poseno smo bile impresionirane štandom naše firme DISK d.o.o, koja se predstavila svojim proizvodima.Bilo je 45 naših članica i nakon što smo posjetile Sajam zajedno smo obišli i Tešanj, te se družili u ovdašnjem restoranu”.

Predsjednica Sekcije Zlatna dob Kata Mišković ističe da , uprkos godinama, članice ne propuštaju značajne događaje kod nas:

“Imamo tokom godine niz aktivnosti, najradije organizujemo izlete, ali i humanitarne akcije.Na Međunarodnom sajmu u Tešnju smo bile oduševljene domaćim proizvodima.Sada pripremamo obilježavanje 10 godina od osnivanja i uspješnog rada Sekcije Zlatna dob, pripremili smo poseban program koji ćemo održati u velikoj sali BKC 6.oktobra”./Š.G./

www.zivinice.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju