back to top

WuSu reprezentacija BiH vicešampion Evrope

wusu reprezentacija bih vicešampion evrope

WuSu reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je sa 12 takmičara na 6. Balkanskom WuShu prvenstvu koje se održalo od 14. do 17.08.2023.godine u Turskom gradu Edirne. Naša reprezentacija je ostvarila jako velik uspjeh, sa osvojenih 12 medalja.

Disciplina kineskog boxa (SANDA)-Sanda pojedinačno:Amer Pašić zlato, Haris Dedić zlato,Senada Salkanović bronza,Mahir Šehić bronza i Faruk Šehić bronza.

U disciplini Taolu (forme) osvojene i dvije bronze:Abdullah Fazlić bronza i Haris Dedić bronza.

Po prvi put uveden je timski nastup reprezentacija, prema težini i starosnim kategorijama, gdje su za naš tim nastupili: Tarik Vrabac, Mahir Šehić, Abdullah Fazlić, Faruk Šehić i Haris Dedić. Osvojili su pet srebrenih medalja, tako što su bodovno savladali Egipat i Siriju, a izgubili u finalu od domaćina Turske. Time su osvojili i pehar za drugo mjesto ekipno, što je za našu reprezentaciju uvod za Evropsko WuShu prvenstvo.

Treba naglasiti da sa WuShu reprezentacijom BiH koju je odabrao, nije mogao nastupiti selektor Mirsad Nokto, ali su jako dobar posao odradili pomoćni treneri Aldin Dedić i Sejfudin Šabić./Tim za medije/

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju