back to top

Uz Dan volontera:Najviša priznanja braći iz Živinica

uz dan volontera:najviša priznanja braći iz živinicaMeđunarodni dan volontera proglasila je Skupština Ujedinjenih naroda 17. decembra 1985. godine. Od tada se svake godine 5. decembra obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera.

Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.Međunarodni dan volontera prilika je za pojedinačne volontere, zajednice i organizacije za promociju svojih doprinosa razvoju na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Danas je u Sarajevu, Hotel Hollywood Ilidža, u povodu obilježavanja 5.decembra Međunarodnog dana volontera, upriličena ceremonija dodjele priznanja “Volonter godine” za posebno značajne rezultate u volontiranju u strukturi Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.

Priznanje “Volonter godine” Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, dobio je Ismir Muhić, veoma aktivan član Crvenog krsta/križa Živinice.Takođe visoko priznanje uručeno je njegovom bratu Semiru Muhiću, koji je primio nagradu “TOP 10” volontera Mreže Omladinskih banka u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

I Semir i Ismir su dobili priznanja za posebno značajne rezultate i ostvarene ciljeve u oblasti prve pomoći i ukupnog djelovanja u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Uspješnoj braći-volonterima čestitamo na ovim prestižnim priznanjima i želimo im puno sreće u nastavku njihovog životnog usavršavanja, uz sigurnost da će nastaviti doprinositi razvoju volonterskog rada./Š.G./

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju