back to top

Uspješno realizirana saradnja Coca-Cole s Mercatorom

uspješno realizirana saradnja coca-cole s mercatorom

-Uspješno realiziranom saradnjom Coca-Cole s Mercatorom u BiH prikupljeno 108.225 boca

 Sarajevo, 2. august 2023. – Pilot-izdanje projekta Recikliraj Me. Poklonimi novi život. pokazalo je da postoji interesovanje potrošača za pravilno odlaganje PET ambalaže u pet bh. gradova. Rezultat realizacije projekta u partnerstvu s Mercatorom jeste108.225 boca prikupljenih u perioduod 3. juna do 29. jula 2023.godine, u šest odabranih hipermarketa Mercatora,u kojima se svake subote prikupljala plastična otpadna ambalaža.

“Sretni smo zbog odličnog rezultata i interesovanja potrošača za akciju.Uvjereni smo da smo skupa s našim partnerom Mercatorom otvorili važnu fazu u stvaranju novih navika za pravilno odlaganje ambalažnog otpada. Ujedno smo radili i na edukaciji građana o značaju recikliranja otpada za očuvanje resursa i okoliša. Usmjerenost Coca-Cole, kao društveno odgovorne kompanije, na održivost, partnerstva i inovacije u Bosni i Hercegovini i uopće, posebno u polju odgovornog odlaganja ambalažnog otpada, kontinuirano postiže rezultate”, naglasio je Bruno Jelić, direktor Odjela za korporativne poslove i održivost u Coca-Coli HBC Adria.

Pilot-projekt realiziran je na dvije lokacije u Sarajevu – Mercatoru Ložionička i Mercatoru Dobrinja, te u objektima Mercator Mostar, Mercator Tuzla, Mercator Borik u Banjaluci i Mercator Brčko. Za svaku plastičnu bocu, bez obzira na veličinu, donosioci su dobilidodatnih 5 Pika bodova na svojoj kartici, čija je protuvrijednost 0,10 KM.Prikupljene Pika bodove donosioci mogu iskoristiti prilikom prve kupovine od 15. augusta 2023. godine, u skladu s pravilima programa Pika kartica.

“Želimposebno zahvaliti Coca-Coli HBC B-H jer je upravo s kompanijom Mercator realizirala projekt recikliranja ambalažnog plastičnog otpada, a drugu, još veću zahvalu upućujem našim kupcima koji su prepoznali važnost ove inicijative, podržali je i zahvaljujući čijem angažmanu su prikupljene značajne količine PET ambalažnog otpada. Istakao bih da su premašene naše procjene i očekivanja, što pokazuje da se postepeno budi svijest kod sve većeg broja naših sugrađana o važnosti očuvanja sredine u kojoj živimo. Mercator je opredijeljen da djeluje u smjeru iniciranja i pružanja podrške projektima zaštite okoliša, te vjerujem da ćemo i u budućnosti,još intenzivnije,s Coca-Colom nastaviti djelovati na ovom polju”, izjavio je Haris Arnautović, rukovodilac Službe marketinga Mercatora.

Aktivnosti u okviru Coca-Coline inicijative Recikliraj me. Poklonimi novi život.dio su globalnog programa Svijet bez otpadai jedan od Coca-Colinih projekata u Bosni i Hercegovini kojim se aktivno radi na iznalaženju i primjeni rješenja vezanih za izazove povezane s ambalažom. Prijatelji pilot-projekta bile su kompanije Ekopak i Eurobeta, koje su osiguravale pravilno upravljanje prikupljenim ambalažnim otpadom./D.Močević/

 

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju