back to top

Ugrožena putna komunikacija Podgajevi-Kuljan, gradonačelnik Muhić odmah reagovao

ugrožena putna komunikacija podgajevi-kuljan, gradonačelnik muhić odmah reagovao

Obzirom da su već ranije najavljeni radovi za rekonstrukciju ceste  koja bi olakšala saobraćanje , mještani Zukića , Kršića, Gladajevića , Kuljana i Džebara nisu ni slutili da će umjesto moderne ceste  dobiti presječenu putnu komunikacija,  koja ih povezuje sa magistralnim putem M-18 koja vodi između ostalog,  i do grada Živinice.

Predsjednik Savjeta MZ Podgajevi Ćazim Tulumović, ističe da je sve krenulo u pogrešnom pravcu , kada je izvođač radova pristupio  realizaciji  rekonstrukcije puta, jer je kako navodi u izvođenje radova krenuo bez Nadzornog organa.

Naime , izvođač radova koji je putem tendera dobio projekat rekonstrukcija putne komunikacije u naselju Zukići, ulaskom u posao, pokrenuo je klizište.

ugrožena putna komunikacija podgajevi-kuljan, gradonačelnik muhić odmah reagovao

Od tada je na ovom dijelu zaustavljeno saobraćanje autobusa, kao i teretnih vozila, ali je prekinuta i  telekomunikacija.

Gradonačelnik Živinica Began Muhić  na ovoj lokaciji bio je u večernjim satima 30.augusta, odmah po dojavi da se desio navedeni problem.

Već tada je poduzeo konkretne korake koje je naložio nadležnima.

Četiri dana kasnije, gradonačelnik Muhić ponovno se našao na licu mjesta, kada je izvođač krenuo u rješavanje navedenog problema, što je zabilježila i naša kamera.

ugrožena putna komunikacija podgajevi-kuljan, gradonačelnik muhić odmah reagovao

Ovom prilikom mještanima je iskazao žal zbog presječene putne  komunikacije , ali isto takao poručio ,  da očekuje da se sve brzo sanira, te da građani dobiju modernu putnu komunikaciju kakvu zaslužuju.

Tulumović je kazao da je projektom predviđeno asfaltiranje oko 400 metara, te naglasio da je ova putna komunikacija mnogo zahtjevna, a gradonačelnik Muhić  podcrtao  da je neophodno poštovati projektnu dokumentacije i vršiti monitoring prilikom realizacije projekta.

Radovi na ovom  dijelu će bitu   intenzivirani ovih dana, kako bi se u najkraćem roku dionica puta stavila u funkciju,  te  ponovno vratilo saobraćanje i autobusne linije na ovoj relaciji.

ugrožena putna komunikacija podgajevi-kuljan, gradonačelnik muhić odmah reagovao

Do tada će  učenici pješke ili drugim prevoznim sredstvima do obrazovne ustanove po nova  znanja.

Dijana Svrakić

 

 

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju