back to top

Udruženje gluhih i nagluhih osoba Živinice upriličilo kurs Znakovnog jezika

udruženje gluhih i nagluhih osoba živinice upriličilo kurs znakovnog jezika

Udruženje gluhih i nagluhih osoba Grada Živinice kontinuirano organizira u Živinicama kurseve osnova Znakovnog jezika, za liječnike, medicinsko i pomoćno osoblje u zdravstvenim ustanovama, policijske službenike, zaposlenike u organima uprave, studente i sve ostale zainteresirane.

Jedna od radionica održana je i sinoć u prostoru Mjesne zajednice Centar.

U radionici je učestvovalo 11 policijskih službenika sa područja Tuzlanskog kantona.

Pokrovitelj ove sesije bila je Vlada Tuzlanskog kantona.

Kurs znakovnog jezika je već prošlo na desetine zainteresiranih i interesa uvijek ima.

Lijepo je vidjeti koliko su zajednica i predstavnici nekih od najvažnijih javnih službi našeg grada i Tuzlanskog kantona, kao što su zdravstveni i policijski djeltanici, spremni da uče i naprave iskorak, te time pokažu koliko im je stalo.

Udruženje u Živinicama onovano je 1997. godine i svih ovih godina nastoji da ukaže na probleme sa kojima se gluhe i nagluhe osobe suočavaju u svakodnevnom životu.

Udruženje je veoma aktivno, a u proteklom periodu realizirali su nabavku i podjelu tehničkih pomagala članovima udruženja i obilježili su međunarodne datume vezane za znakovni jezik.

Također, organizirali su recitale pjesama i poezije na znakovnom jeziku, izvedbe predstava pantomime i razne sportske aktivnosti.

Jednostavno, nastoje biti dijelom svih važnih aktivnosti u Gradu Živinice.

udruženje gluhih i nagluhih osoba živinice upriličilo kurs znakovnog jezika udruženje gluhih i nagluhih osoba živinice upriličilo kurs znakovnog jezika udruženje gluhih i nagluhih osoba živinice upriličilo kurs znakovnog jezika

Jasminko Razić

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju