back to top

U Živinicama promovirana knjiga “Priče iz srcolike zemlje” autora Elvira Halilovića

u živinicama promovirana knjiga “priče iz srcolike zemlje” autora elvira halilovića

Knjiga “Priče iz srcolike zemlje”, sadrži sedamnaest edukativno- zabavnih priča za djecu,  prvijenac je novinara Elvira Halilovića u kojoj na djeci prihvatljivom jeziku govori o ljepotoma naše zemlje.

Pa ipak, ovo nije knjiga namijenjena samo djeci nego svim ljubiteljima pisane riječi.

Elvir Halilović je rođen u Srebrenici, jedno vrijeme je živio u Živinicama, a sada živi u Vogošći i kaže da njegova prva knjiga nije obična nego ostvarenje njegovog sna.

Jučer je Elvir, među mlađom čitalačkom publikom poznatiji kao Čikopisac, posjetio Živinice i u saradnji sa Gradskom bibliotekom Živinice, odnosno Bosanskim kulturnim centrom Živinice upriličio dvije promocije svoje knjige „Priče iz srcolike zemlje“ – u Osnovnoj školi Đurđevik i u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Recenzenti knjige koja govori o srcolikoj zemlji su: Amir Misirlić i Lidija Sejdinović koja je i izvršna urednica.

Promotorica u Živinicama ovog lijepog i korisnog književnog štiva i za djecu i za odrasle bila je bibliotekarka Gradske biblioteke Živinice Amra Mujezinović.

„Književna druženja u Živinicama bila su predivna. Hvala Gradskoj biblioteci Živinice i Bosanskom kulturnom centru Živinice što su me ugostili i drago mi je što smo uživali zajedno u druženju sa učenicima Osnovne škole Đurđevik i živiničkim ljubiteljima lijepe književnosti. Nadam se da sam djecu potaknuo da čitaju, da natjeraju roditelje da im čitaju, a školarci su obećali da će i sami pokušati nešto da napišu.” – rekao je na kraju svoje posjete Živinicama pisac i novinar Elvir Halilović.

Jasminko Razić

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju