back to top

U subotu svi u dvoranu: RK Konjuh – RK Gračanica

u subotu svi u dvoranu: rk konjuh – rk gračanica

Samo četiri premijerligaša do sada nisu poraženi na domaćem terenu. Jedan od njih je i živinički Konjuh. Sedam utakmica sedam pobjeda. U vikendu ispred nas igraju se posljednji susreti u ovoj polusezoni, a Konjuh ima priliku na pauzu otići sa maksimalnim učinkom na domaćem terenu. Rukometaši Konjuha u ovu sezonu ušli su ciljem da Gradska dvorana u Živinicama ponovo postane neosvojiva tvrđava za sve gostujuće ekipe, a u vikendu ispred nas narandžasti iz Živinica učiniti će sve da taj cilj ispune. Od početka sedmice Stolari se pripremaju za kantonalni derbi.

Kada se sve zbroji od početka sezone rukometaši Gračanice odigrali su najveći broj susreta od svih premijerligaša jer su do protekle sedmice bili učesnici EHF cupa. Veliki broj odigranih susreta utjecao je na rezultate Gračanice u ovoj polusezoni. Brojne povrede i umor spriječili su ovaj kolektiv da igraju kako oni znaju. Sredinom sedmice poraženi su na gostovanju u Zavidovićima u zaostaloj utakmici 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 24:22. Gračanica od povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine u našem gradu igra veoma dobro. Posljednju pobjedu na domaćem terenu nad Gračanicom, Konjuh je upisao daleke 2016. godine. Iz Konjuha ističu da je vrijeme za prekid ove neugodne tradicije.

Iako je Konjuh tokom čitave polusezone imao velikih problema sa povrijeđenim igračima, susret sa Gračanicom svi dočekuju spremno te će u predstojećem derbiju ostaviti i posljednji atom snage na terenu.

Konjuh je ovu polusezonu odigrao na visokom nivou pobjede kod kuće i rezultatsko izjednačene utakmice na strani ukratko opisuju još uvijek tekuću polusezonu. Pobjeda nad komšijama iz Gračanice vrlo je značajna za rukometaše Konjuha jer će zimsku pauzu dočekati na visokoj poziciji premijerligaške tabele, što će otvoriti neke nove ciljeve za narednu polusezonu. Naš sagovornik Almir Osmanhodžić poziva sve ljubitelje rukometa da ispune Gradsku dvoranu te da sutra sa početkom od 19:00 budu uz Konjuh.

Posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva u rukometnoj BH telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine rukometni klub Konjuh dočekuje na šestoj poziciji sa 16 prikupljenih bodova i omjerom od osam pobjeda i šest poraza.

Mehmed Smajlović

Prethodni članakOpasne, štetne i nimalo kul – “Recimo NE petardama, proslavimo praznike bez buke”

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju