back to top

U subotu derbi A1 lige: KK Živinice – UKK Student

u subotu derbi a1 lige: kk živinice – ukk student

Proteklog vikenda nastavljeno je takmičenje u košarkaškoj A1 ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Proljetni dio takmičenja košarkaški klub Živinice otvorio je pobjedom na domaćem terenu nad ekipom „Gradina Madi“ iz Tešnja ubjedljivim rezultatom, koji je nakon 40. minuta igre glasio 100:79.

Pobjedom nad gostima iz Tešnja, košarkaški klub „Živinice“ stigao je do šeste prvenstvene pobjede, te su zadržali mogućnost plasmana u play off A1 lige i promociju u najveći rang bosanskohercegovačke košarke odnosno Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Kako bi i dalje zadržali korak za vodećim ekipama košarkaški klub „Živinice“ i u vikendu ispred nas moraju savladati jednog od konkurenata za play off, ekipu „Studenta“ iz Tuzle, a upravo za tu utakmicu članovi košarkaškog kluba „Živinice“ se vrijedno pripremaju.

Uz lidera ekipu košarkaškog kluba „Orlovik“ iz Žepča, članovi Univerzitetskog košarkaškog kluba „Student“ Tuzla nalaze se u najboljoj formi u grupi sjever A1 lige. U prvom susretu ove dvije ekipe odigranom u novembru prošle godine predstavnici našeg grada slavili su pobjedu na gostovanju u Tuzli sa šest koševa razlike i rezultatom 83:77. Ekipa „Studenta“ sastavljena je od iskusnih te mladih i talentiranih košarkaša. Tim predvodi bivši igrač „Živinica“ Enes Latifagić.

Sa druge strane, košarkaški klub „Živinice“ u tekućoj sezoni predvodi izvrsni Mudžahid Smajlović koji u prosjeku ubacuje 32.3 poena po utakmici. Za derbi susret sa Univerzitetskim košarkaškim klubom „Student“ Tuzla, svi su spremni.

Utakmica između košarkaškog kluba „Živinice“ i Univerzitetskog košarkaškog kluba „Student“ Tuzla igra se u subotu 28. januara, sa početkom od 17:30. Ulaz u Gradsku dvoranu u Živinicama za ovaj susret je besplatan, a iz košarkaškog kluba Živinice pozivaju sve ljubitelje košarke da ispune tribine živiničke sportske dvorane i pomognu ekipi u ostvarivanju svoga cilja.

Pred utakmice devetog kola A1 lige Federacije Bosne i Hercegovine košarkaški klub Živinice zauzima treću poziciju sa omjerom od šest pobjeda i dva poraza i sa 14 prikupljenih bodova koliko ima i drugoplasirana ekipa „Gradine“ iz Srebrenika. Univerzitetski košarkaški klub „Student“ zauzima treću poziciju sa 13 prikupljenih bodova.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju