back to top

U subotu derbi 11. kola BHTPLBiH: RK Konjuh – RK Gračanica

u subotu derbi 11. kola bhtplbih: rk konjuh – rk gračanica

Niz od dva prvenstvena poraza rukometaši Konjuha pokušat će prekinuti predstojećeg vikenda kada ih očekuje derbi susret 11. runde takmičenja BH telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U odličnom raspoloženju sa nizom od tri prvenstvene pobjede u Živinice će doputovati rukometaši Gračanice. Gračanica se trenutno nalazi na diobi liderske pozicije sa banjalučkim Borcem uz utakmicu manje od „Velikana iz Platonove“.

Rukometaši Konjuha trenutno zauzimaju osmu poziciju na prvenstvenoj tabeli sa devet osvojenih bodova. Ukoliko žele zadržati šanse za plasman na Evropsku scenu naredne sezone rukometašima Konjuha ne preostaje ništa drugo nego igrati na pobjedu protiv kvalitetnog i izrazito ambicioznog rivala.

Susret između Rukometog kluba Konjuh i Rukometnog kluba Gračanica igra se u subotu u Gradskoj dvorani u Živinicama sa početkom od 17:00 sati uz direktan prijenos na bosanskohercegovačkoj radio-televiziji.

Iz Rukometnog kluba Konjuh “narandžastim” navijačima uputili su poruku sljedećeg sadržaja:

“Poštovani sugrađani, navijači i simpatizeri RK Konjuh, koristimo priliku da Vas pozovemo na još jedan rukometni praznik u našem gradu.

U goste nam stiže odlična ekipa RK Gračanica koja se pobjedom u prethodnom kolu pozicionirala na vrh tabele i sa liderske pozicije dolazi u našu dvoranu.

U subotu sa početkom od 17h, pošaljimo ponovo prekrasnu sliku rukometnoj javnosti sa naših tribina, pogotovo, jer će utakmica biti u direktnom tv prijenosu na BHT1, neka cijela država vidi kako mi volimo i bodrimo svoj Konjuh.

Mnogo puta do sada ste bili naš 8.igrač i na tome smo Vam neizmjerno zahvalni, dođite i ovoga puta pa da uz ispunjene tribine ispratimo kantonalni derbi onako kako mu to i dolikuje.

Veoma važna utakmica za naš klub u kojoj ćemo ostaviti posljednji atom snage kako bi slavili svi zajedno nove bodove u našem rukometnom hramu.

SUBOTA 17h, NEMA IZGOVORA SVI NA RUKOMET”.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju