back to top

U ponedjeljak, 11.marta godišnjica smrti Samira Kamenjakovića: Vizionar čija djela će vječno da žive i govore o ovom velikom čovjeku

u ponedjeljak, 11.marta godišnjica smrti samira kamenjakovića: vizionar čija djela će vječno da žive i govore o ovom velikom čovjeku

11.marta 2024.godine navršiće se godina  od smrti Samira Kamenjakovića, nekadašnjeg gradonačelnika Živinica.

U znak sjećanja na lik i djelo Samira Kamenjakovića , 11.marta u 13h planiran je obilazak  mezara  u Donoj Lukavici  gdje je ukopan rahm.Kamenjaković, dok će u 14h   biti upriličena prigodna Akademija u BKC Živinice , kazao je Salih Durić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježevanje godišnjice smrti Samira Kamenjakovića.

Samir Kamenjaković  je ostavio veliki trag u različitim poljima ljudske djelatnosti.

Bio je  humanista, vizionar, doktor radiološke tehnologije, gradonačelnik Živinica  ,  a iznad svega  bio je  dobar čovjek

Predvodio je Živinice  na putu ka razvoju u svim segmentima.

Nepokolebljivo je  stajao na čelu grada,  svojom vizijom i znanjem ,  između ostalog stvorio poslovnu klimu koja je dovela do ekspanzije privrede ,  u kojoj su  privrednici kako domaći tako i strani bez razmišljanja započinjali svoje biznise.

Jednostavno, Samir je  volio  ovaj grad i građane .

Mladima kroz projekte sufinasiranja davao podršku da pokrenu biznise ,te pružao mogućnost rješavanja stambenog zbrinjavanja , s ciljem da ostanu,  žive i rade  pod nebom svoje zemlje.

Vjetar u leđa bio je i  boračkoj populaciji, pružao ruku podrške sportskim kolektivima, kulturnim institucijama kao i medijima.

Iza sebe je ostavio mnogobrojna djela koja su od velike koristi za društvenu zajednicu.

Djela  koja će uvijek građane Živinica da sjećaju na čovjeka koji je imao nevjerovatnu energiju, znanje i želju da budemo grad za primjer.

U znak sjećanja na  lik i djelo Samira Kamenjakovića Gradska uprava Živinica obilježiće na prigodan način godišnjicu njegove smrti 11.marta 2024. godine.

Iz organizacionog odbora uputili su poziv svim građanima ovoga grada da budu  dio spomenutih aktivnosti, i svojim prisustvom odaju priznanje čovjeku koji je živio za ovaj grad.

Samir Kamenjaković, rođen 10.05.1975. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina.

Srednju Medicinsku školu završio u Tuzli. Studij Medicinske radilogije završio na Univerzitetu u Sarajevu, gdje je i magistrirao, a zatim i doktorirao.

Dodatno obrazovanje u oblasti zdravstvenog menadžmenta završio na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Radio je na klinici za Radiologiju kliničkog centra u Tuzli. Bio je docent na odsjeku za radiološke tehnike na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Također, u jednom vremenu bio je zamjenik predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona iz reda Bošnjačkog naroda.

Objavio je više od 20 stručnih i naučnih radova iz oblasti medicine.

Bio je pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Za načelnika općine Živinice prvi puta je izabrana 2016. godine, a povjerenje građana za drugi mandata na poziciju gradonačelnika dobio je na lokalnim  izborima koji su održani 2020.godine.

Samir Kamenjaković nakon teške bolesti preminuo je u 48. godini 11.marta 2023.godine.

Iza njega je ostala supruga i troje djece.

Dijana Svrakić

 

 

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju