back to top

U Dubravama Gornjim obilježen 1. mart Dan nezavisnosti BiH

u dubravama gornjim obilježen 1. mart dan nezavisnosti bih

Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća onima koji su dali život za svoju zemlju, započelo je obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Dubravama Gornjim.
Cvijeće je položeno na spomen obilježje koje se nalazi ispred područne škole, a nakon toga počast je odata i položeno cvijeće na mezar rahmetli Nesiba Malkića, heroja oslobodilačkog rata.
Organizatori obilježavanja prvog marta pored Savjeta MZ Dubrave Gornje bio je džematski odbor koji se potrudio da upriliči bogat vjerski program.
Dubrave su još jednom pokazale na djelu, kako se voli i štiti domovina, jer su se zaista potrudili da organizuju cjelodnevni program u kojem su učešće uzele sve generacije mještana ovog dijela našeg Grada.

u dubravama gornjim obilježen 1. mart dan nezavisnosti bih u dubravama gornjim obilježen 1. mart dan nezavisnosti bih u dubravama gornjim obilježen 1. mart dan nezavisnosti bih
Da brinu o najmlađim stanovnicima dubrava pokazali su otvaranjem mekteba Alija Izetbegović kod džamije Orašje, mekteba koji je uređen za djecu predškolskog uzrasta.
Mekteb za predškolski uzrast je kapaciteta do 20 to 25 djece i isti mogu pohađati djeca iz svih džemata našeg Medžlisa kaže Almir Dedić, predsjednik džematskog odbora.
Svim današnjim aktivnostima Dubravci su i ovoga puta poručili da onako kako su domovinu branili u ratu tako je štite i u miru, jer rezervne domovine nemamo i ovu što imamo moramo čuvati pod svaku cijenu.

Merisa Mujčinović Husić

Prethodni članakDžemat Šerići obilježio Dan nezavisnosti BiH

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju