back to top

Stručna saradnica za dijasporu grada Živinice Naida Husić: ˝Bazarni dani ˝ sjajna prilika za male proizvođače

stručna saradnica za dijasporu grada živinice naida husić: ˝bazarni dani ˝ sjajna prilika za male proizvođače

Građani Živinica i ove godine imaće priliku  posjetiti ˝Bazarne dane˝ koji se već sedmu godinu održavaju u okviru manifestacije ˝Dani dijaspore˝.

Gradska uprava kao organizator , odlučila se da održavanje bazara održi na ˝Trgu veterana policije MUP RBiH 91-95˝, gdje će zainteresirani izlagači imati priliku da izlože svoje proizvode iz domaće radinosti.

Bazar će se održati u trajanju od dva dana i to 16.i 17 . septembra u vremenu od 10 do 20 sati.

Ovih dana vrše se pripreme kako bi sve bilo spremno za ˝Bazarne dane˝ .

Za razliku od ranijih, ove godine promijenjena je lokacija održavanja , ali je fokus ostao isti, omogućiti malim domaćim proizvođačima da građanima ponude da kupe, proizvode iz domaće radinosti, kazala je za TV Živinice , Naida HusiĆ, stručna saradnica za dijasporu  u gradskoj upravi Živinice .

Grad Živinice kao organizator ovog događaja otvorio je Javni poziv za sve zainteresirane izlagače koji žele da promovišu svoje proizvode na bazarnim danima. Isti je otvoren do 08.septembra, naglasila je Husić.

Očekuje se učešće do 15 izlagača, ističu u gradskoj upravi.

Bazarne tende za sve izlagače će biti besplatne, poručili su.

Husić je uputila i poziv građanima, da svojim prisustvom  podrže domaće izlagače i samim tim obezbijede za sebe kvalitene proizvode.

Napominjemo, ˝Bazarni dani ˝ samo su dio aktivnosti koje su planirane u okviru manifestacija Dana dijaspore.

Obzirom da su još uvijek pripreme u toku, iz gradske uprave su poručili da će u najkraćem mogućem roku za građane otkriti i ostale aktivnosti u kojima će sasvim sigurno moći uživati .

Dijana Svrakić

 

 

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju