back to top

Sport:Basket BH reprezentacija iz Živinica

sport:basket bh reprezentacija iz živinica

Basket (3×3) je sve popularniji sport kod nas, a u Živinicama smo gledali prve mečeve prije 4 godine, kada je iza Hotela Konjuha postavljen prvi basket stadion i održan prvi turnir.

I tokom vikenda Živinice su bile u centru pažnje, pošto je održan turnir ovog piopularnog sporta.

Zanimljivo je istaći da je cijeli sastav iz Živinica prekomandovan u reprezentaciju BiH, koja će u Slovačkoj igrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Tako će državni tim igrati u sasatavu Ado Korkutović (kapiten), Zlatko Golijanin, Meris Mazalović i Denis Meštrić, basketaši ekipe Aluplastik.

Kvalifikacioni turnir u Bratislavi održava se 10. i 11. juna, a naša reprezentacija nalazi se u grupi s Francuskom i Turskom. U četvrtfinale ulaze po dvije ekipe iz svake grupe, a tri najbolje sa turnira u Slovačkoj ostvarit će plasman na EP.

“Nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Dat ćemo sve od sebe kako bismo u najboljem svjetlu predstavili naš Savez i našu BiH. Vjerujemo u plasman na Evropsko prvenstvo, jer smo u dobroj formi nakon nekoliko održanih turnira na kojima smo igrali u vrhunskoj formi”, kaže Korkutović.

Evropsko prvenstvo se održava u Izraelu tokom septembra ove godine.

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju