back to top

Servisne informacije za 08.01.2023. godine

servisne informacije za 08.01.2023. godine

POLICIJA- Na platou benzinske pumpe Hifa dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva teretna motorna vozila.

U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Javni red i mir narušen je naročito drskim ponašanjem od strane jednog lica u alkoholiziranom stanju i nepostupanjem istog po naredbi službenog lica. Osoba je lišena slobode i zdržana do otrežnjenja.

Policijski službenici PS Živinice zabilježili su još devet slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi doma zdravlja pregledno je 238 pacijenata, tim ljekara i medicinara osam puta je izlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, pet dječaka i jedna djevojčica.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

JP VIK- Vodosnabdjevanje grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

BIHAMK- Snijeg koji pada u većem dijelu Bosne otežava saobraćanje, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima.

Ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Trnovo-Foča (Rogoj), Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled), Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar (preko Oštrelja), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje (Blidinje), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (preko Makljena), kao i na širem području Odžaka i Orašja.

U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav,  pa molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju