back to top

Servisne informacije 29.11.2023. godine | Tuzla.info

servisne informacije 29.11.2023. godine | tuzla.info

POLICIJA- Policijski službenici Policijske stanice Živinice u toku proteklog dana i noći zabilježili su 18 slučajeva iz oblasti ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledano je 114 pacijenata, tim ljekara i medicinara dva puta je zlazio na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice nije imala intervencija.

JP VIK- Uredno je vodosnabdjevanje u gradu, prigradskim naseljima i Dubravama.

BIHAMK- Na pojedinim  dionicama preko planinskih prevoja i dalje upozoravamo na snijeg na kolovozu, kao i na moguću poledicu. Izdvajamo puteve: Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mliništa, Resanovci-Drvar i Vrhpolje-Sanski Most, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Komar (Travnik-Donji Vakuf), te šire područje Romanije. Na dionici Kupres-Šuica-Livno dodatne probleme stvara i jak vjetar. Povećana je i opasnost od odrona, a posebno skrećemo pažnju na puteve: Turbe-Banja Luka, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Šićki Brod-Živinice-Kladanj, Žitomislići-Doljani, Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju