back to top

Servisne informacije 14.12.2022. | RTV Živinice

servisne informacije 14.12.2022. | rtv živinice

Službenici PS Živinice evidentirali su krivično djelo u ulici Alije Izetbegovića i na parking prostoru ispred BKC Živinice, gdje je izvršena krađa retrovizora na četiti putnička motorna vozila.

U naselju Lukavica Gornja narušen je javni red i mir i to drskim ponašanjem od strane lica u alkoholiziranom stanju kao i omalovažavanje službenika policije.

Ostalih prijava građana evidentirano je 8.

Vatrogasci PVJ Živinice  gasili su požar na porodičnoj kući u naselju Kovači, a imali su i tehničku interevenciju nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na Magistralnom putu M-18.

Požar većih razmjera koji se dogodio u naselju Sadnice u Ciljugama , vatrogasci PVJ Živinice uz pomoć vatrogasaca iz Tuzle gasili su do ranih jutarnjih sati. Uspješno je isti lokalizovan i ugašen oko 05:30 minuta.

U JP ViK Živinice su nama kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno u gradu i prigradskim naseljima.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Žiivnice  medicinsko osoblje pružilo je 113 usluga građanima.

Iz BIHAMK-a:

Kolovoz je mokar ili vlažan, a skrećemo pažnju na moguću poledicu, posebno na dionicama u planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Bugojno-Kupres (Koprivnica), Kupres-Šuica-Livno-Kamensko i Priluka-Glamoč-Mliništa. Vozače upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Živinice-Stupari (Đurđevik).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dijana Svrakić

 

 

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju