back to top

RK Konjuh Živinice poziva navijače na derbi susret sa RK Borac Banja Luka

rk konjuh živinice poziva navijače na derbi susret sa rk borac banja luka

Dueli između rukometnih klubova Konjuh i Borac Banja Luka uvijek su bili više od običnog ligaškog susreta. Kvalitet utakmica često je izlazio iz okvira bosanskohercegovačke rukometne stvarnosti, a u nečemu sličnom živinička publika moći će uživati posljednjeg radnog dana u tekućoj sedmici. Zbog slučaja „Čelik“ i nekoliko odloženih susreta, međusobni duel rukometaši Borca dočekuju na trećoj poziciji premijerligaške tabele dok je Konjuh sa nizom od tri prvenstvene pobjede na šestoj poziciji sa devet bodova.

U službenim prostorijama Rukometnog kluba Konjuh danas je održana press konferencija na kojoj je govoreno o prednosti i manama narednog Konjuhovog protivnika te očekivanjima od predstojećeg derbi susreta.

RK Borac je ekipa sastavljena od velikog broja kvalitetnih internacionalaca, predvođena izvrsnim strategom selektorom našeg nacionalnog tima Irfanom Smajlagićem. RK Borac je u igračkom smislu jednu stepenicu iznad nas, ali svakako da ćemo mi pokušati nametnuti svoj stil igre. Bazirat ćemo našu igru na kolektivu, a svaki igrač koji uđe na teren dat će svoj maksimum te ćemo pokušati da ostvarimo povoljan rezultat za nas“, istakao je šef stručnog štaba RK Konjuh Živinice, gospodin Davor Kadić.

Iako je u proteklom periodu Konjuh imao problema sa povrijeđenim igračima susret protiv banjalučkog Borca dočekuju u pozitivnoj atmosferi, a svi igrači su na dispoziciji šefu stručnog štaba Davoru Kadiću. Kadić ističe da je u saradnji sa igračima analizirao narednog protivnika te da spremno dočekuju duel sa Borcem.

Mislim da imamo strategiju koja nam može donijeti povoljan rezultat. Analizom smo vidjeli šta Borcu odgovara, a šta ne kada je u pitanju odbrana. Znamo šta mi moramo napraviti za povoljan rezultat. Sigurno je da je i Borac nas analizirao, tako da će u petak na terenu sve karte biti otvorene. Najvažnije je da smo mi energetski spremni, a nadam se da će publika doći u velikom broju i da će nam naš osmi igrač – živinička publika pomoći da dođemo do našeg cilja“ dodao je Kadić.

Priprema za utakmicu sa RK Borac i analiziranje protivnika je počelo u prošli ponedjeljak. Dakle, pripremamo se skoro dvije sedmice. Atmosfera u ekipe je odlična, atmosfera u gradu je odlična i očekujemo veliki broj posjetitelja. Živinička publika je prava rukometna raja koja zna izvršiti pritisak na protivnika. Uz svu našu ljubav prema klubu, požrtvovanost i način na koji mi treniramo uz maksimalno zalaganje svakog od igrača na samoj utakmici ja ne vidim način da mi u petak izgubimo utakmicu“, kazao je igrač RK Konjuh, Mirza Modrić.

Živinički ljubitelji rukometa od početka sedmice neprestano pričaju o predstojećem derbi susretu 9. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Igrači jedva čekaju istrčati pred nadaju se pune tribine Sportske dvorane u Živinicama, te još jednom pozivaju sve ljubitelje rukometa da „Narandžastima“ budu pomoć i podrška do nova dva boda.

Ja pozivam sve navijače, ljubitelje rukometa, da sutra dođu u Gradsku dvoranu i budu naš osmi igrač. Borac izuzetno respektujem, kao i selektora Smajlagića, ali u Živinicama, Konjuh se pita“, kratko je zaključio sportski direktor RK Konjuh Živinice, Elmir Grabčanović.

Derbi susret između starih rivala Rukometnog kluba Konjuh Živinice i Borac Banja Luka na rasporedu je u petak sa početkom od 20:00 uz direktan prenos na BH Telecom platformi MY TV.

Mehmed Smajlović

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju