back to top

Promovisani “Živinički šampioni znanja” za 2023. godinu

promovisani “živinički šampioni znanja” za 2023. godinu

Manifestacija „Živinički šampioni znanja 2023“, upriličena je u organizaciji Asocijacije za kreiranje i razvoj  pozitivnih vrijednosti „ProAktiva“ Tuzla, gradski tim Živinice.

Ove godine manifestacija „Živinički šampioni znanja“ okupila je  55 učenika osnovnih i srednjih škola koji su u toku školske godine postigli odlične uspjehe u nastavnim i vannastavnim aktivnostima i 12 mentora pod čijim stručnim rukovodstvom su učenici i postigli zavidne rezultate.

Manifestacija se ovoga puta održala u Prvoj OŠ Živinice.

promovisani “živinički šampioni znanja” za 2023. godinu  promovisani “živinički šampioni znanja” za 2023. godinu

Da je obrazovanje temelj društva a da su mladi najbolji resurs države pokazuje i ova manifestacija, zato organizator  zajedno sa Gradom Živinice svake godine posveti posebnu pažnju da oda priznanje najboljim učenicima.

promovisani “živinički šampioni znanja” za 2023. godinu

Devet godina Udruženje Proaktiva veliki je vjetar u leđa mladim ljudima koji su željni upijanja znanja, zato se svake godine potrude da na svečan način iskažu zahvalnost upravo njima živiničkim šampionima znanja.

Domaćin manifestacije se potrudio  da  upriliči i prigodan kulturni program u kojem su uzeli učešće učenici ove škole.

Udruženje Proaktiva je dinamična mreža pojedinaca i grupa, sastavljena od savjesnih i odgovornih aktivista iz zemlje i dijaspore koji, kreiraju i pokreću pozitivne promjene u društvu omogućavajući kvalitetnije uslove za razvoj i uspjeh pojedinaca i lokalne zajednice.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju