back to top

Pripreme za obilježavanje Dana vozača i automehaničara

pripreme za obilježavanje dana vozača i automehaničaraBliži se 15.januar kada se obilježava Dan vozača i automehaničara. Ovaj bitan datum za vozače i one koji brinu o sigurnosti njihovih vozila u kalendar je ucrtan još davne 1960. godine.Tada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača i automehaničara Jugoslavije, članska karta broj 3 447.

Taj datum, 15.januar, vozači su preuzeli kao svoj godišnji praznik, te su ga obilježavali i u Bosni i Hercegovini.

Pripreme za obilježavanje ovog praznika obavljaju se u na području Grada Živinice.Predviđeno je tog dana u 9 sati kretanje vozila ulicama grada, počevši od područja Karaula.

Firme koje imaju najviše vozača i automehaničara su rudnici Đurđevik i Dubrave.Imamo još nekoliko transportnih firmi, kao i turističkih koje svojim autobusima krstare zanimljivim mjestima BiH i regionom.Naravno, na području Grada Živinice imamo više automehaničarskih radionica, sa kvalitetnim majstorima, bez čijih usluga ne bi bilo ni sigurne vožnje!

Na području Tuzlanskog kantona ima preko 600 registrovani taxi prevoznika sa više od 700 zaposlenih, što je značajna brojka, posebno u vrijeme kada se teško dolazi do radnog mjesta.

Svim vozačima i automehaničarima želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu, a na drumovima sigurnu vožnju!

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju