back to top

Predstavnici humanitarne organizacije iz UAE posjetili Dom zdravlja Živinice

predstavnici humanitarne organizacije iz uae posjetili dom zdravlja živinice

Predstavnici Svjetske humanitarne organizacije International Charity Organization Ujedinjenih Arapskih Emirata danas su posjetili dom zdravlja Živinice kako bi sa direktorom razgovarali o mogućim investicijama u ovu zdravstvenu ustanovu.

Riječ je o humanitarnoj organizaciji koja je i ranije bila vrijedan donator ovoj zdravstvenoj ustanovi u vidu nabavke hemodijaliznih aparata.

Direktor je iskoristio priliku da goste sprovede kroz objekat Doma zdravlja i ukaže na potrebe za određenim vrstama aparata nepohodnim za kvalitetnije pružanje zdravstvene zaštite pacijentima.

Internacionalna humanitarna organizacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Živinicama je boravila 2007 godine kada su domu zdravlja donirali dva hemodijalizna aparata u vrijednosti od oko 30 hiljada KM.

Nakon današnje posjete potvrđena je dalja saradnja, ponovo sa akcentom na odjel hemodijalize, očekivanja su da će i ovog ljeta spomenuta humanitarna organizacija uručiti vrijednu donaciju koja će olakšati rad doktorima a poboljšati uslugu pacijentima.

Merisa Mujčinović Husić

Prethodni članakIn memoriam: dr. Ismet Hajdarbegović
Sljedeći članakJU Gimnazija Živinice: Zadovoljni uspjehom učenika

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju