back to top

Predstavljamo:”Nezemimu”/VEAD TRANS Kladanj

predstavljamo:”nezemimu”/vead trans kladanjUskoro će ponedjeljak, a to je poseban dan, Dan vozača i automehaničara.Zaposlenima u ovoj djelatnosti to je veliki dan, a osim profesionalaca, veliki je broj mnogih koji se ne odvajaju od svojih ljubimaca na”četiri točka”.

Jedna od najuspješnijih transportnih firmi kod nas jeste Nezemimu/VEAD TRANS iz Kladnja.Zanimljiv je početak i razvoj ove porodične firme, čiji su temelji udareni 2002.godine i iz godine u godinu sve su čvršći.Osnivač firme je  Nezir Čaušević, otac sinova Zehrida, Mirsada i Muniba. Jedna porodica, jedna firma, ali četiri stuba!Kako je sve počelo i kako je firma dobila ime čitajte u nastavku?

“Odluka je stupila na snagu prije dvadeset i dvije godine u Italiji, sa nazivom “Nezemimu”!Riječ “Nezemimu” potiče od skraćenih slogana “Ne” ( Nezir), “Ze” (Zehrid) , “Mi” ( Mirsad) i “Mu” (Munib).

Nezir je otac sinova Zehrida, Mirsada i Muniba. Jedna porodica, jedna firma, ali četri stuba! Firma temeljena na četri jaka stuba posluje uspješno od samog početka. Zamisao je tada bila upravo ono čemu danas svjedočimo. Kažu da je lakše držati kuću na četri stuba, nego kada je to jedan, čvršće je i stablnije… Ipak mislimo da nije bitno koliko stubova drži kuću, bitna je njihova kvaliteta i izdržljivost.

Ono što je plemenitije u ovoj riječi “Nezemimu” je velika i zdrava porodica koja je proizašla iz dugog perioda trnovitog truda i rada. “Nezemimu” je kompanija koja je zasijala novim porodičnim generacijama, onako kako ih je otac- djed Nezir naučio i kako je ostavio u amanet.

“Rad, rad i samo pošten rad draga djeco, ostaje iza svih nas za dugo spominjanje i sjećanje”, svojevremeno je govorio svojim potomcima osnivač firme Nezir Čaušević.

Septembra prošle godine “Nezemimu”/VEAD TRANS je preselila na novu lokaciju Vitalj 1 kraj Kladnja, odakle kreću svi kamioni, brojni šleperi širom Evrope.

Tako je to kad se “bratska srca slože” i sigurno je da će ova firma još više napredovati, na doborbit obitelji, općine Kladanj i BiH.

Povodom Dana vozača i automehaničara 15.januara čestitke upućujemo svima koji prate i podržavaju rad firme Nezemimu/VEAD TRANS, našim vrijednim uposlenicima, dragim prijateljima i poslovnim partnerima!

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju