back to top

Potpisan Protokol za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih oblika eksploatacije djece u Gradu Živinice.

potpisan protokol za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih oblika eksploatacije djece u gradu živinice.

potpisan protokol za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih oblika eksploatacije djece u gradu živinice. potpisan protokol za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih oblika eksploatacije djece u gradu živinice. potpisan protokol za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih oblika eksploatacije djece u gradu živinice. potpisan protokol za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih oblika eksploatacije djece u gradu živinice. potpisan protokol za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih oblika eksploatacije djece u gradu živinice.

Danas je u sjedištu Gradske uprave Živinice potpisan Protokol za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih oblika eksploatacije djece u Gradu Živinice.

Sastanak je realiziran u organizaciji Komisije za socijalnu skrb, zaštitu i inkluziju Grada Živinice i predsjednika Saida Čerkezovića, a isti je iniciran od Udruženja „Zemlja djece u BiH“ koje predvodi direktorica Mirsada Bajramović.

Grad Živinice nalazi se među trideset lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini koje su potpisale pomenuti Protokol, a koji podržava Vlada Sjedinjenih Američkih Država.

Potpisnici Protokola danas su bili predstavnici Policijske uprave Živinice, Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice, Javne ustanove Centar za socijalni rad Živinice, predstavnici srednjih i osnovnih škola sa područja Grada Živinice kao i predstavnici Javne ustanove Dječije obdanište Živinice.

U ime Grada Živinice Protokol za prevenciju i postupanje u slučajevima prosjačenja i drugih oblika eksploatacije u Gradu Živinice potpisao je Gradonačelnik Began Muhić.

Jasminko Razić

Prethodni članakINFO BLOK 06.06.2023.

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju