Polaznici PPU “Mery Isabel” boravili u posjeti Tuzla.info

polaznici ppu “mery isabel” boravili u posjeti tuzla.info

Javne i komercijalne televizije širom svijeta 21. novembra obilježavaju Svjetski dan televizije.

1996. godine Opća skupština UN-a proglasila je 21. novembar Svjetskim danom televizije s namjerom poticanja svjetskih televizija da svoje programe posvete miru i sigurnosti.

Svjetski dan televizije obilježen je i u našoj medijskoj kući.

Sa svojom energijom, entuzijazmom i željom za usvajanjem novih znanja mališani iz Privatne predškolske ustanove „Mery Isabel“ danas su posjetili prostorije Radio-televizije Živinice. Cilj posjete jeste obilježavanje 21. novembra – Svjetskog dana televizije. Sa mnoštvom pitanja polaznici dječijeg obdaništa „Mery Isabel“ ušli su u svaku prostoriju naše medijske kuće, a najviše pažnje svih posjetitelja privukao je studio Televizije Živinice. Mališani su upoznati na koji način se snima naša dnevno-informativna emisija te šta je to sve potrebno za realiziranje programa.

polaznici ppu “mery isabel” boravili u posjeti tuzla.info

GoSlim - smršaj zdravo

Televizija Živinice decenijama unazad udovoljavala je zahtjevima većine naših sugrađana. Danas je dio tima Televizije Živinice bio na usluzi našim posjetiteljima te su odgovarali na razna pitanja i udovoljavali njihovim zahtjevima.

Polaznici Privatne predškolske ustanove „Mery Isabel“ sa novim znanjima i nezaboravim iskustvom napustili su prostorije Televizije Živinice uz želju za ponovni povratak u budućnosti.

Godinama unazad televizija je najvažniji medij. Posljednjih godina nove tehnologije privlače pažnju publike, te je procenat gledanosti televizijskih kuća u opadanju. Međutim, stav stručnjaka je da će televizija uvijek imati svoju publiku.

Ove godine Svjetski dan televizije obilježava se pod motom “Televizija za sve”, sa akcentom da televizija mora biti pristupačna svima bez obzira na njihov vid ili sluh.

Mehmed Smajlović

Prethodni članakU Crvenom križu održano takmičenje “Misli mine”
Sljedeći članakOdržani zborovi građana u MZ-a Litve i Oskova

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju