back to top

Polaganjem cvijeća i održavanjem Svečane akademije obilježen Dan državnosti BiH

polaganjem cvijeća i održavanjem svečane akademije obilježen dan državnosti bih

Dan državnosti Bosne i Hercegovine – 25. novembar obilježen je u Živinicama uz svečano polaganje cvijeća na spomen obilježju poginulim borcima u Drugom svjetskom ratu- Karaula, spomen obilježju šehidima i palim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-95.godina u Gradskom parku Živinice i na bistu narodnog heroja Nesiba Malkića.

U velikoj sali Gradskog vijeća održana je i svečana sjednica povodom 25.novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine uz kulturni program učenika Osnovne muzičke škole Živinice i polaznika JU Dječije obdanište Živinice.

Gradonačelnik Began Muhić i Predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice Nail Jusić održali su prigodne referate i uputili iskrene čestitke za Dan državnosti BiH svim prisutnima kao i svim građanima Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Began Muhić naglasio je važnost 25.novembra kao najvećeg državnog praznika iz čijeg dostojanstvenog i prikladnog obilježavanja trebaju se uputiti jasne poruke o generacijskoj spremnosti preuzimanja odgovornosti za državu koja je posuđena od ranijih generacija i koja upravo ima dug prema historiji ove zemlje i braniteljima njene državne tekovine da dogradi, uredi i budućim generacijama ostavi još bolju Bosnu i Hercegovinu iz koje će se uputiti poruke mira i suživota koje će biti glasnije od secesionističkih politika.

Predsjedavajući Nail Jusić tokom svog referata istakao je da Bosna i Hercegovina ima hiljadugodišnju prošlost koja je nadživjela mnoge koji su sijali i govorili o podjelama i koja će nadživjeti i danas one koji zagovoraju politike podjele.

Dijana Svrakić

 

Prethodni članakU Dubravama Gornjim obilježen Dan državnosti BiH

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju