back to top

Parne lokomotive izazivaju veliku pažnju ljubitelja željeznica iz cijelog svijeta

parne lokomotive izazivaju veliku paå¾nju ljubitelja å¾eljeznica iz cijelog svijeta

Zaljubljenici u željeznice putuju širom svijeta kako bi vidjeli parne lokomotive koje su još uvijek u upotrebi.
U TK još uvijek postoje parne lokomotive koje se koriste u procesu proizvodnje odnosno distribucije uglja.
Tu sreću da ove stare ljepotice još uvijek rade ima i RMU Kreka zahvaljujući ljudima koji ih godinama održavaju u procesu rada.
Zato su se turisti iz cijelog svijeta odlučili da dođu u TK u Dubrave na separaciju samo da vide parne lokomotive u radu.

parne lokomotive izazivaju veliku paå¾nju ljubitelja å¾eljeznica iz cijelog svijeta  parne lokomotive izazivaju veliku paå¾nju ljubitelja å¾eljeznica iz cijelog svijeta parne lokomotive izazivaju veliku paå¾nju ljubitelja å¾eljeznica iz cijelog svijeta   parne lokomotive izazivaju veliku paå¾nju ljubitelja å¾eljeznica iz cijelog svijeta
Dragan Jovanović vlasnik željezničkog preduzeća „Balkan Romantik“, kaže da interes stranih turista veliki i da su spremni da putuju i na kraj svijeta kako bi vidjeli parne lokomotive, te je sigurno da je u njima veliki turistički potencijal našeg kantona pa i Grada Živinice.
Jovanović kaže da saradnju sa rudnicima Kreka i Banovići ima još od 1998. godine, od kada u naš kanton dovodi ljubitelje željeznica iz cijelog svijeta.
Separaciju u Dubravama posjetile 34 osobe iz cijelog svijeta: SAD, Kanade, Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Švicarske, Nizozemske, Belgije, Danske i Čehoslovačke.

Merisa Mujčinović Husić

Prethodni članakGradonačelnik Živinica organizirao sastanak poljoprivrednika i Razvojne banke F BiH

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju