back to top

Održani zborovi građana u četiri mjesne zajednice

održani zborovi građana u četiri mjesne zajednice

Tokom cijelog proteklog mjeseca na području Grada Živinice u mjesnim zajednicama održavani su zborovi građana na kojima su predloženi projekti koji bi trebali poboljšati život u tim mjesnim zajednicama.

Zborovi su prilika da se dobiju prave informacije od stanovnika tog područja o problemima za koje oni očekuju da se riješe uz pomoć lokalne vlasti.

Upravo zato su organizovani zborovi na kojima pored gradonačelnika i predsjedavajućeg  Gradskog vijeća prisustvuju i šefovi službi, kako bi se na licu mjesta moglo odgovoriti na sva postavljena pitanja i dobiti informacija da li je i kako moguće riješti određenu problematiku.

Na kraju prošle sedmice održani su zborovi građana u mjesnim zajednicama Gornje Živinice, Bašigovci, Rudar i Centar.

održani zborovi građana u četiri mjesne zajednice  održani zborovi građana u četiri mjesne zajednice održani zborovi građana u četiri mjesne zajednice   održani zborovi građana u četiri mjesne zajednice održani zborovi građana u četiri mjesne zajednice održani zborovi građana u četiri mjesne zajednice održani zborovi građana u četiri mjesne zajednice održani zborovi građana u četiri mjesne zajednice

Na svim zborovima su izneseni uglavnom isti problemi, kao što je vodosnabdjevanje, kanalizaciona mreža, asfaltiranja puteva i ulična rasvjeta.

Sigurno je da svaki prijedlog građana neće moći biti završen u narednoj godini ali je rečeno da će prioritetni projekti koji su od šireg društvenog značaja sigurno naći svoje mjesto u budžetu za 2024.godinu.

Riješavanjem istih u narednoj godini stvara se mogućnost da se krene sa realizacijom i ostalih prijeloga koje na zborovima kandiduju stanovnici Grada Živinice, rečeno je ovom prilikom.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju