Održana prva aktivnost neformalne grupe LAG MOSI

održana prva aktivnost neformalne grupe lag mosiU prostorijama Dramskog studija „Aplauz“ Živinice 29. septembra 2023. godine održana je prva aktivnost neformalne LAG MOSI Živinice, u okviru projekta „Podrška formiranju lokalne akcione grupe (LAG) mladih osoba sa invaliditetom (MOSI)“.

Na radionici pod nazivom “Upoznavanje LAG MOSI Živinice i organizacijski razvoj” je prisustvovalo 11 učesnika/ca sa i bez invaliditeta koji su se upoznali sa našom novom neformalnom Lokalnom grupom na području Grada Živinice. Razgovaralo se o budućIm aktivnostima LAG MOSI Živinice koje će biti prilika da se predstavi problematika i utiče na poboljšanje položaja i ostvarivanje prava mladih osoba s invaliditetom u našem gradu.

Podijeljena su i iskustva članova o njihovom prethodnom učešću u različitim aktivnostima u zajednici, aktivnog učešća na radionicama organizacija osoba s invaliditetom i organizacija civilnog društva, zagovaranja za poboljšanje uslova života osoba s invaliditetom u lokalnim zajednicama, sportskim događajima i generalno većoj vidljivosti naše nove neformalne LAG MOSI Živinice u društvu.
Čast nam je napomenuti da su nas podržali naši lokalni mediji kako bi naša javnost bila upoznata sa aktivnostima koje će naša grupa realizovati u budućnosti, na čemu se zahvaljujemo.

Projekat „Podrška formiranju lokalne akcione grupe (LAG) mladih osoba sa invaliditetom (MOSI)“ je finansiran od strane našeg Grada Živinice uz podršku Informativnog centra za osobe sa invaliditetom “Lotos” Tuzla.

www.zivinice.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju