Održana edukacija za hraniteljske porodice

održana edukacija za hraniteljske porodice

Udruženje za edukativnu i savjetodavnu podršku hraniteljstvu/udomiteljstvu u FBiH sporvelo je proces specijaliziranih edukacija u oblasti hraniteljstva/udomiteljstva za profesionalce i hranitelje/udomitelje na području Tuzlanskog kantona.

Cilj specijaliziranih edukacija je jačanje kapaciteta profesionalaca i hranitelja da pruže podršku i odgovore potrebama djece bez pratnje i tražioca azil, kao i senzibilizacija profesionalaca i hranitelja za razumijevanje fenomena migracija i izbjeglištva.

Danas su Živinice bile domaćin završnog i svečanog sastanka hranitelja koji su prošli specijaliziranu edukaciju.

održana edukacija za hraniteljske porodice održana edukacija za hraniteljske porodice održana edukacija za hraniteljske porodice održana edukacija za hraniteljske porodice

Specijalizirane edukacije  u oblasti hraniteljstva/udomiteljstva za profesionalce i hranitelje/udomitelje  su realizirali članovi Udruženja, certificirani edukatori za specijalizirane edukacije u skladu sa Programom osnovnih i dodatnih edukacija hranitelja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Prostamid - Za zdravu prostatu

Edukacije za hranitelje iz Kalesije, Čelića, Sapne, Banovića i Živinica održavane u i u našem gradu, tako su danas Živinice bile domaćin završnog čina edukacije odnosno dodjele certifikata.

Proces specijaliziranih edukacija realizovbao se u saradnji sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike i IOM Bosnia and Herzegovina, a u sklopu implementiranja projekta „Jačanje sistema hraniteljstva/ udomiteljstva za zaštitu djece bez roditeljskog staranja uključujući djecu bez pratnje i tražioce azila“, uz podršku UNICEF-a  Bosna i Hercegovina.

Projekat su podržala nadležna kantonalna ministarstva kao i centri za socijalni rad.

Obuku je prošlo 30 porodica u TK od kojih je 7 iz Živinica.

U TK je 80 hraniteljskih porodica i 25 porodica koje su u svoj dom primile odraslu djecu.

Svi oni imaju samo jedan cilj, a to je da toj djeci pruže ljubav i topli dom koji imaju djeca u svojim biloškim porodicama.

Merisa Mujčinović Husić

rtvzivinice.tv

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Drugi upravo čitaju