back to top

Novogodišnji paketići za ranjivu djecu(2)

novogodišnji paketići za ranjivu djecu(2)

-Poklonimo radost zajedno: novogodišnji paketići za ranjivu djecu

U susret novogodišnjim praznicima, organizacija za zaštitu djece World Vision BiH pokrenula je kampanju prikupljanja sredstava za nabavku novogodišnjih paketića za ranjivu djecu.Kampanja Poklonimo radost zajedno traje do 31. decembra 2013. godine, do kada je putem web stranice www.worldvision.ba moguće uplatiti paketić za jedno ili više djece, ili dati doprinos za nabavku paketića.

Ovo je šesta godina zaredom u kojoj World Vision BiH organizuje kampanju Poklonimo radost zajedno. Do sada su paketiće primile hiljade djece u 30 zajednica u BiH, o čemu su donatori redovno izvještavani.Podjela  paketića će i ove godine biti organizirana u ciklusima, uz nadu da će  obići što veći broj zajednica u BiH.

“Ove godine, i mi i naša djeca, te porodice i djeca širom BiH, praznike dočekujemo u atmosferi opretećenoj lošim vijestima, slikama nasilja i konflikta, ljudskih gubitaka, devastiranih domova. Iako duboko pogođeni, s ljudske i profesionalne strane, naša je misija i ove godine očuvati i pokloniti bar trenutak radosti i sreće onima koji je bezrezervno zaslužuju – djeci, pogotovo onoj najranjivijoj”, izjavila je Dragana Bulić, direktorica nevladine organizacije World Vision BiH.

Sredstva za kupovinu prazničnog paketića možete uplatiti putem web stranice www.worldvision.ba. Pored igračaka, slatkih i slanih poklona, World Vision BiH će za djecu spremiti tople šalove i kape.

Pomozite nam da ih darujemo i kreiramo male trenutke radosti u njihovim životima.

Nakon uručenja paketića, World Vision BiH će sve pojednice koji doprinesu ostvarivanju dječijih snova izvijestiti o donaciji. Sva donirana sredstva će u punom iznosu biti usmjerena u korist kampanje Poklonimo radost zajedno!/Nejra Baltes/

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju