back to top

Nogomet:Reziltati utakmica Drugoligaša “Sjevera”

Počeo je proljetni dio prvenstva u okviru takmičenja Druge lige Federacije Bosne i Hrcegovine-grupa”Sjever”.Jedini predstavnik Živinica u ovom takmičarskom rangu, NK Priluk, gostovao je u Donjoj Mahali kod ekipe Dinama.Uprkos vrlo dobroj igri Prilučani su poraženi rezultatom 2:1, čime je Dinamo zadržao prvo mjesto na tabeli.

Zanimljivo da se sve odigralo za tri minuta.Nakon što je Priluk golom Mahmutovića u 79.minuti susreta poveo 1:0, domaćini golom Bijelića u 81.minuti i Vicentića 82.minuti preokreću rezultat u svoju korist i dolaze do 3 važna boda.

U ostalim susretima postignuti su slijedeći rezultati:Orahovica-Svatovac 2:3, Bosna Kalesija-Dizdaruaša 4:0, Prokosovići-Lokomotiva 1:5, Napredak-Mladost Domaljevac 4:0, Radnički-Bosna Mionica 6:0, Mladost Kikači-Sloga 1:1 i Omladinac-Seona 0:1.

Ekipa Dinama je na čelu tabele sa 33 osvojena boda, bod manje ima Svatovac, a na 3.mjestu je ekipa Bosne iz Kalesije.Priluk sa osvoejenih 19 bodova zauzima 12.mjesto na prvenstvenoj tabeli.Na začelju tabele su Mladost iz Domaljevca sa 12 bodova i Prokosovići 1 bod.

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju