back to top

Ministarstvo obrazovanje i nauke TK-a uložilo 400 hiljada KM u školske objekte u Živinicama

ministarstvo obrazovanje i nauke tk-a uložilo 400 hiljada km u školske objekte u živinicama

Vlada TK-a u ovoj godini izdvojila je 4miliona 700 hiljada KM za rekonstrukciju objekata institucija iz oblasti obrazovanja na području TK-a.

Od 4miliona 700 hiljda KM , u školske objekte u Živinicama je uloženo 400 hiljada KM za deset projekata koji su realizirani ili su u samoj fazi realizacije.

Poslanik u Skupštini TK-.a Muamer Zukić podnosioc je inicijative za realizaciju izgradnje poligona u područnoj školi u Priluku i utopljavanje MSŠ ,  koje je danas zajedno obišao sa resornim ministrom Ahmedom Omerovićem.

ministarstvo obrazovanje i nauke tk-a uložilo 400 hiljada km u školske objekte u živinicamaministarstvo obrazovanje i nauke tk-a uložilo 400 hiljada km u školske objekte u živinicama

Za izgradnju poligona ispred područne škole u Priluku , uloženo je 50 hiljada KM, dok se ovih dana privode kraju radovi na utopljavanju objekta u MSŠ Živinice.

Izgradnjom poligona u područnoj školi u Priluku 56 učenika od prvog do četvrtog razreda  će po prvi puta imati priliku nastavu iz predmeta tjelesnog odgoja izvoditi prema predviđenom planu i programu , obzirom da ova škola nema fiskulturne sale, kazala je direktorica škole Henrijeta Kadić.

Utopljavanjem objekta MSŠ čiji se radovi privode kraju, smanjiće se potrošnja peleta , obzirom da ova škola prostor zagrijava pomenutim energentom, čija je cijena ove godina  vrtoglavo porasla, kazao je  direktor MSŠ  Edis Čičkušić , te uputio riječi zahvale onima koji su doprinijeli realizaciji projekta.

Dijana Svrakić

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju