back to top

MIKASA organizuje 2. humanitarni odbojkaški turnir

mikasa organizuje 2. humanitarni odbojkaški turnir

-Ženska odbojkaška Akademija MIKASA Tuzla organizuje 2. humanitarni odbojkaški turnir za podršku djeci i majkama onkologije UKC-a Tuzla

Nakon dvije godine pauze koju je izazvala pandemija virusa COVID-19, Ženska odbojkaška Akademija MIKASA Tuzla u saradnji sa najvećim i društveno najodgovornijim firmama sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona, organizuje 2. HUMANITARNI ODBOJKAŠKI TURNIR “ŽENE za djecu i majke ONKOLOGIJE Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla.”

Odbojkaški turnir u srcu Tuzle koji će pružiti podršku onima kojima je najpotrebnija, turnir će se održati 26. i 28.08.2023. godine na stadionu Telex.

Učesnici turnira će biti velike firme iz Tuzle ili filijale Tuzla, koje će prijavljivati svoje ekipe za turnir. Na terenu će se takmičiti uposlenice ovih firmi, uz podršku odbojkašica Akademije Mikasa.

Cilj turnira je jednostavan, ali velik – razveseliti svu djecu koja borave u bolnici i prisiljena su provoditi svoje vrijeme između bolničkih zidova umjesto sa svojim veselim drugarima. Njihov osmijeh je naša najveća pobjeda!

Sva prikupljena sredstva ovim projektom bit će usmjerena za kupovinu dječije opreme za ONKOLOŠKI DJEČIJI ODJEL UKC-a i plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije MIKASA u Super ligi FBiH.

Nakon napete igre i uzbuđenja na terenu, sve učesnice će se okupiti na svečanoj večeri gdje će biti uručene zaslužene nagrade i zahvalnice za sve učesnike turnira.

U ponedjeljak, 28.08.2023. godine, uz prisustvo učesnika/ca turnira, predstavnika firmi i medija će biti izvršita svečanu dodjelu poklona za ONKOLOŠKI DJEČIJI ODJEL UKC-a. Bit će to trenutak u kojem ćemo poslati snažnu poruku nade, ljubavi ipodrške onkološkim pacijentima i njihovim obiteljima.

Ukoliko želite biti dio ove predivne inicijative, prijavite se već danas! Prijave su otvorene do 24.08.2023. godine, a možete se prijaviti putem brojeva telefona +387 61 731 149/63 296 295 ili putem e-mail adresa miran.mikasa@gmail.com i almir.zilic210379@gmail.com.

Kotizacije za turnir iznose 500 – 1000 KM, a svaka donacija će biti neprocjenjiva za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.Vaša prisutnost na ovom turniru bit će više od sportskog događaja. Bit ćete simbol nade, solidarnosti i ljubavi.

Vidimo se na 2. HUMANITARNOM ODBOJKAŠKOM TURNIRU “ŽENE za djecu i majke ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla”! Budimo promjena koju želimo vidjeti u svijetu./Miran Kovačević/

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju