back to top

Manifestacija “Živinički šampioni znanja” | RTV Živinice

manifestacija “živinički šampioni znanja” | rtv živinice

Manifestacija „Živinički šampioni znanja 2022“, upriličena je sinoć u organizaciji Asocijacije za kreiranje i razvoj  pozitivnih vrijednosti „ProAktiva“ Tuzla, gradski tim Živinice.

Već osmu godinu zaredom manifestacija „Živinički šampioni znanja“, okupi istinske šampione- učenike naših osnovnih i srednjih škola koji svojim znanjem predstavljaju grad Živinice na svim takmičenjima, gdje osvajaju neka od prva tri mjesta.

manifestacija “živinički šampioni znanja” | rtv živinice manifestacija “živinički šampioni znanja” | rtv živinice

Ove godine manifestacija je okupila 80 učenika osnovnih i srednjih škola koji su u toku školske godine postigli odlične uspjehe u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Udruženje Proaktiva je dinamična mreža pojedinaca i grupa, sastavljena od savjesnih i odgovornih aktivista iz zemlje i dijaspore koji, kreiraju i pokreću pozitivne promjene u društvu omogućavajući kvalitetnije uslove za razvoj i uspjeh pojedinaca i lokalne zajednice.

Svake godine predstavnici ovog Udruženja u saradnji sa Gradom Živinice nagrade najbolje učenike i tako još jednom pokažu da je obrazovanje  temelj društva,  a obrazovani mladi ljudi su najveći resurs države.

Merisa Mujčinović Husić

 

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju