back to top

Košarkaški klub Basket uspješno realizirao, šesti po redu, turnir u uličnom basketu

košarkaški klub basket uspješno realizirao, šesti po redu, turnir u uličnom basketu

Vikend koji je na izmaku bio je mali sportski praznik za ljubitelje košarke.
Košarkaški klub Basket Živinice još jednom se pokazao odličnim organizatorom turnira “tri na tri” košarke, sve popularnije, ulične verzije basketa.
Šest godina za redom ova sportskakošarkaški klub basket uspješno realizirao, šesti po redu, turnir u uličnom basketu košarkaški klub basket uspješno realizirao, šesti po redu, turnir u uličnom basketu košarkaški klub basket uspješno realizirao, šesti po redu, turnir u uličnom basketu manifestacija, u organizaciji živiničkog “Basketa”, naš grad mapira kao jedan od najvažnijih centara košarkaških zbivanja.

Zbog veoma varljivog i nestabilnog vremena, održavanje Turnira dislocirano je u halu u poslovnoj zoni u Malinama i to se pokazalo kao izvrsnim rješenjem.
Organizator, mnogobrojna publika i odlične košarkaške ekipe priredile su spektakularan štimung.

Bilo je tu mnoštvo zanimljivih sadržaja, takmičenja, igrica i druženja za djecu.
Pravi spektakl bio je u nedjelju navečer kada se igrala završnica seniorskog turnira.
Ovogodišnji turnir bio je u sklopu 3×3 Pro Tour-a 2023.
3×3 Pro Tour 2023 osmišljen je kao ligaško takmičenje koje će da se igra na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, a suština je promocija i razvoj 3×3 basketa.
Pobjednik ovog Toura osigurava plasman na finalni turnir Slovačke lige u Bratislavi koji ima status čelendžera, plus plaćene sve troškove kako odlaska tako i boravka ekipe pobjednika Toura.
Veliki broj privrednika podržao je organizaciju turnira 3×3 u Živinicama a podršku je dala i Gradska uprava Živinice na čelu sa Gradonačelnikom Beganom Muhićem.

Jasminko Razić

Prethodni članakDanas održana Izborna skupština Lovačkog društva “Toplica” Živinice

rtvzivinice.tv

Drugi upravo čitaju