back to top

Košarka:KK Basket-KK Sloboda II 99:70

košarka:kk basket-kk sloboda ii 99:70Večeras su košarkaši Basketa odigrali još jednu savršenu prvenstvenu utakmicu.Ovoga puta pobjeđena je ekipa Slobode II iz Tuzle rezultatom 99:70.

Od samog početka domaćini su preuzeli inicijativu i dominirali su tokom cijele utakmice.Prvi dio riješili su 30:12, potom u 2.dijelu 23:17, treća četvrtina 23:20 i posljednja 23:21, što najbolje govori da je uloga favorita KK Basket u potpunosti opravdala očekivanja.

Zahvaljujući veoma dobrim igrama broj gledalaca na tribinama Gradske dvorane u Živinicama sve je veći, pa je tako bilo i večeras, gdje je podrška bila u skladu sa rezultatima KK Basket.

Nakon utakmice čestitali smo treneru Almisu Sulejmanoviću i ekipi, a o utakmici je rekao:

“Očekivali smo tešku utakmicu i ovaj meč smo ozbiljno shvatili, ne bez razloga jer više od pola ovog tima nastupa i za prvu ekipu SLobode.Odlično smo igrali od samog početka i opravdali smo ulogu favorita.Sada će biti pauza u prvenstvu A-1 lige FBiH, a nakon pauze ćemo nastojati pobijediti što više ekipa, a već naredni meč poslije pauze igramo u Bihaću protiv Želje koji je večeras takođe zabilejžio pobjedu protiv naših KK Živinice.Oni su na prvom mjestu, mi smo na drugoj poziciji, te nas u Bihaću čeka derbi prvenstva, s obzirom da nam”bježe” jedan bod”, kaže nam trener Sulejmanović.

Najefikasniji u timu KK Basket bio je kapiten Korkutović sa 22 postignuta poena, što najbolje govori da je ljetošnja povreda stvar prošlosti i da se potpuno oporavio.Učinak ostalih košarkaša bio je slijedeći:Đosan 19, Mestrić 18, Smith 12, Vrtagić 12, Kadrić 7, Salkić 4, Mahmutović 3 i Čičkušić 2 poena.

Dakle, naredni meč poslije pauze igra se u Bihaću protiv tamošnjeg Želje i to će biti derbi sezone, koji može riješiti pitanja prvaka A-1 lige Federacije BiH./Š.G./

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju