back to top

Košarka: KK Basket-KK Gradina 83:76

košarka: kk basket-kk gradina 83:76Večeras je u lijepoj sportskoj atmosferi odigran prvenstveni meč između domaće ekipe KK Basket i Gradine iz Srebrenika, šamipona prvog dijela takmičenja A1 lige FBiH. Meč je završen pobjedom Basketa rezultatom 83:76.

Odmah na početku meča domaći su poveli 5:0, ali gosti polagano sustižu, da bi domaća ekipa povećavala prednost do 7 poena razlike.Ipak gosti uspjevaju krajem prvog dijela izjednačiti na 20:20.Ali, doamići ponovo preuzimaju inicijatuvu i preciznim udarcima ka protivničkom košu uspjevaju prvih 10 minuta riješiti u svoju korist 29:20.

U nastavku se vodi izjednačena borba i rezultatska neizvjesnot, a u 17.minuti gosti su uspjeli povesti 38:39.Rezultat se mijenja čas na jednu ili drugu stranu, te nekoliko sekundi prije kraja poluvremena domaći uspjevaju otići na odmor pri rezultatu 45:43.

Treći dio susreta protiče u blagoj nadmoćnosti domaćina i taj dio zavrašva se 66:62 u koris Basketa.U nastavku ovog uzbudljivog meča sigurnom igrom Basket uspijeva postići važnu pobjedu protiv veoma dobre ekipe iz Srebrenika./Š.G./

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju