back to top

Kako su učenici obilježili 25.novembar?

kako su učenici obilježili 25.novembar?Učenici osnovnih i srednjih škola, kao i polaznici dječijih obdaništa, među prvima su obilježilli 25.novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.Na inicijativu Ministarstva obrazovanja TK četiri gradske škole zajednički su u petak organizovali aktivnosti na obilježavanju ovog značajnog datuma.Koordinator aktivnosti gradskih škola bio je direktor Prve Osnovne škole Avdo Memić.

“Učenici naše škole uzeli su učešće u zajedničkom obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine zajedno sa učenicima Druge osnovne škole, Gimnazije i Mješovite srednje škole.Organizovali smo defile ulicama našeg grada, prisustvovali polaganju cvijeća u Gradskom parku i performansu koji su izveli učenici srednjih škola, a zatim se uputili u BKC gdje je održana zajednička Svečana akademija”, kaže nam direktor Prve OŠ Avdo Memić.

Sve škole i dječijia obdaništa su organizovali svečanosti u svojim sredinama, pa tako i Prva osnovna škola, gdje je u holu  škole održana priredba povodom Dana državnosti naše domovine. Nastavnici su sa svojim učenicima pripremili prigodan program, te pokazali kako se voli i čuva svoja domovina.

U ime svih učenika i zaposlenog osoblja Prve OŠ direktor Avdo Memić je uputio čestitku građanima BiH:

“Našim učenicima, uvaženim roditeljima, uposlenicima i prijateljima naše škole, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine, u zemlji i inostranstvu, sretan Dan državnosti”.

Na priredbi u Prvoj OŠ proglašeni su najuspješniji literarni i likovni radovi, pa su učenicima dodjeljene prigodne nagrade.

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju