back to top

JU Gimnazija:Certifikat Esmira Zoletića

ju gimnazija:certifikat esmira zoletića

Zimski školski raspust se polagano približava svom kraju, pa će đaci ponovo u školske klupe da završe ono što su počeli početkom septembra tekuće školske godine.Jedni se odmaraju, a drugi nastoje osvojiti nova znaja.Time se rukovodio i maturant JU Gimnazije Živinice Esmir Zoletić.

On je od 13. do 18.januara u Richmond Park School Sarajevo bio učesnik Zimskog kampa za nadarene matematičare, te će ga na to podsjećati dobiveni certifikat za usvojeno gradivo.Ranijih godina dok je išao u osnovnu školu, kao i sada u Gimnaziji, Esmir je osvajao najviše nagrade, posebno iz matematike.

Esmir Zoletić je maturant, smjer informacionih tehnologija. Odličan je učenik, sa prosjekom ocjena čista petica.Iz matematike, kao glavnog područja Esmirovog interesovanja, napravio je veoma dobre rezultate u minuloj školskoj godini.Osvojio je 2. mjesto na takmičenju za područje Tuzlanskog kantona i 5. mjesto na nivou Federacije BiH.O svom uspjehu Esmir Zoletić kaže:

“Mnogo radim na usavršavanju iz svih nastavnih predmeta, pa tako i matematike.Ove godine mi je cilj plasman na BH Matematičku olimpijadu i uveliko radim na tome, tako da mi je puno pomogao boravak na Zimskom kampu u Sarajevu”, rekao nam je Zoletić.

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju