back to top

Jezero:Senzacionalno otkriće zlata

jezero:senzacionalno otkriće zlata

-Senzacionalno otkriće: Zlato potvrđeno na novoj lokaciji u opštini Jezero!

Jezero, 8. juni 2023 – Nastavkom geoloških istraživanja kompanije Lykos Balkan Metals d.o.o. Bijeljina na teritoriji opštine Jezero potvrđeno je postojanje novih zlatonosnih geoloških formacija. Ovoga puta zlato je potvrđeno na lokalitetu Zekilova kosa, koji se nalazi sjeverozapadno od prethodno istraživanog lokaliteta Otomalj, a u sklopu istražnog polja Sinjakovo.

Posljednja analiza koja je rađena u svjetski poznatim laboratorijama potvrdila je postojanje većih količina zlata, koje u pojedinim dijelovima lokaliteta Zekilova kosa sadrže i do 4,89 grama po toni.Navedenim istraživanjima zahvaćena je površina od 1,2 km2, a sudeći po dosadašnjim rezultatima, istražna zona otvara se dalje ka sjeverozapadu, gdje se očekuju i značajniji rezultati.

“Dodatna laboratorijska analiza uzoraka identifikovanih nedavnim geološkim i geofizičkim istraživanjem značajno je povećala naš istraživački interes za lokalitet Zekilova kosa. Dalje praćenje ovih izvrsnih rezultata bez sumnje je opravdano, a očekujemo da ćemo što skorije dobiti i saglasnost lokalne samouprave za nastavak geoloških istraživanja. Naši geolozi su, sistematičnim istraživanjima tla, otkrili uzbudljive površinske anomalije u područjima koja nikada nisu bila predmet modernih geoloških istraživanja. Naša kompanija je sprovela ove geološke aktivnosti uz konsultacije sa svim meritornim faktorima, dakle predstavnicima lokalnih zajednica i geološkim stručnjacima, stavljajući strogi fokus na ekstremno važnu praksu zaštite životne sredine. Radujemo se nastavku geoloških istražnih radova na navedenom lokalitetu i transparentnom objavljivanju eventualnih značajnih rezultata istraživanja jer su takvi nalazi od izuzetnog značaja, kako za našu kompaniju, tako i za samu lokalnu zajednicu ali i za Republiku Srpsku”, poručio je Mladen Lujić, izvršni direktor kompanije Lykos Balkan Metals.

Podsjetimo, i početkom 2023. godine laboratorijski nalazi geoloških istraživanja na tri lokacije
već su potvrdili postojanje zlatonosnih geoloških formacija na lokalitetu Otomalj koje doseže čak i do nevjerovatnih 27,5 grama po toni u kontinuitetu od čak 60 metara./Adisa Pobrić/

www.zivinice.ba

Drugi upravo čitaju